Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage levert hulpmiddelen, biedt trainingen aan binnen werk en studie situaties en verzorgt softwarematige aanpassingen van werkplekken voor personen met een visuele beperking. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen.

Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina


Speciaal voor jongeren: Het Step Up Study Event

Op 19 november
Locatie: Parnassus Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht
Step Up Study Event

N.B. Het onderstaande bericht delen we namens de Oogvereniging.

Moet jij ook zoveel keuzes maken over je toekomst? Welke studie kies je, welke baan wil je later? Er zijn zoveel opties dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Kom naar het Step Up Study Event speciaal voor blinde en slechtziende scholieren, studenten en young professionals! Op deze middag krijg je toffe workshops, leuke sessies en kun je lekker kletsen met leeftijdgenoten met een visuele beperking. Vraag maar raak aan de professionals die inmiddels een baan in de pocket hebben, leer over de nieuwste innovaties en oefen wat je vooral wel en niet moet zeggen bij een sollicitatiegesprek. Tussendoor kun je ontspannen in de lounge en aan het einde is er een gezellige borrel met hapjes om na te kletsen met iedereen.

Op 19 november in Utrecht gaat het Step Up Study Event van start! Het is de eerste keer dat dit evenement speciaal voor slechtziende- en blinde jongeren wordt georganiseerd. Mis deze eerste editie SUSE niet! Je krijgt informatie over studeren en werken met verminderd zicht maar dan wel op een superleuke manier. Niet te serieus en vooral veel zelf doen. Zie zelf wat de wereld jou te bieden heeft en ontdek je talent! Tijdens het evenement kunnen jullie van elkaars ervaringen leren en inspiratie opdoen. Klik op de volgende link voor meer informatie of lees hieronder over de Babbage workshop tijdens het Step Up Study Event.

Workshop Improve Your Study Skills door Babbage
Babbage is al jaren de specialist op het gebied van oplossingen voor studerenden en werkenden. Uiteraard zal Babbage daarom ook een workshop verzorgen op het Step Up Study Event. In deze workshop Improve Your Study Skills gaan we aan de slag met jouw persoonlijke skills op het gebied van je smartphone, computer en hulpmiddelen. Je krijgt praktische tips van trainers van de Babbage Academy. Zo krijg je informatie over handige apps die het studeren gemakkelijker maken. Daarnaast leer je hoe je razendsnel kan surfen en zoeken op internet. Je wordt verder drie keer zo snel in het lezen van grote documenten, zoals edutext bestanden en pdf-documenten. Ook maak je kennis met de nieuwste innovaties op hulpmiddelgebied. Je ervaart de nieuwste professionele mogelijkheden van jouw hulpmiddelen en leert wat er mogelijk is om nog sneller, relaxter en succesvoller te studeren.

Klik hier voor meer informatie over het event, onze workshop en meld je aan!


Babbage levert voortaan JAWS voor studie- en werksituaties

Babbage levert vanaf september 2016 voortaan de schermlezer JAWS in studie- en werksituaties. JAWS wordt door Babbage uiteraard geleverd met het serviceniveau en de trainingskwaliteit die je van ons gewend bent. Onze trainers verzorgen al enige jaren specialistische trainingen binnen studie- en werksituaties met de schermlezer JAWS. We zijn dan ook erg verheugd met het feit dat we nu tevens de licenties en de bijbehorende support kunnen leveren aan onze studerende en werkende klanten.
Met de toevoeging van de schermlezer JAWS aan ons aanbod, biedt Babbage nu als enige leverancier alle schermlezers die er in Nederland verkrijgbaar zijn. We leveren zowel support, training, werkplekaanpassingen als installaties met de schermlezers JAWS, NVDA, SuperNova en Window-Eyes. Bij Babbage ben je dus altijd op de juiste plek voor een passend advies, specifiek afgestemd op jouw persoonlijke studie- of werksituatie.
Wil je informatie over de onderlinge verschillen en mogelijkheden van de diverse schermlezers, neem dan contact met ons op!


Problemen Windows 10 update in combinatie met Magnilink Student software

Recentelijk is er een update van Windows 10 verschenen, de zogenaamde “anniversary edition” update. Deze update heeft problemen met de ondersteuning voor camera’s. Tot nu toe hebben wij deze problemen alleen ondervonden bij de MLS software.
Voor de gebruikers van de Magnilink Student camera’s raden wij aan om de update nog niet uit te voeren. Wanneer je de update al wel geïnstalleerd hebt, zou een tijdelijke oplossing te realiseren zijn door de installatie terug te draaien. Neem contact met ons op voor ondersteuning daarbij. Het probleem ligt momenteel bij Microsoft en wordt naar verwachting zo snel mogelijk opgelost.
Ook Apple kent een probleem met de laatste update van hun Mac besturingssysteem. Voor de Apple gebruikers in combinatie met de Magnilink Student camera’s geldt hetzelfde advies om de update uit te stellen. Houd onze website, Facebook en/of Twitter in de gaten voor meer nieuws.


Babbage Low Vision oplossingen voor studie en werk

Babbage staat al jaren bekend als de specialist op het gebied van brailleleesregels, maar we hebben daarnaast een ruim aanbod aan low vision oplossingen voor studie- en werksituaties. Lees hieronder meer over twee producten uit ons aanbod, of bekijk ons overzicht van onze mobiele systemen
Readit Scholar

Readit Scholar HD

De Readit Scholar HD camera is een compacte lichtgewicht met een hoge resolutie. Je kunt deze drie-in-één-camera gebruiken als beeldschermloep, langeafstandscamera en voorleesapparaat. Met andere woorden, deze camera is zowel geschikt voor dichtbij en veraf en is bovendien in staat om zwartdrukteksten zeer accuraat in te scannen en voor te lezen. Hele boeken kunnen worden vastgelegd, voorgelezen en opgeslagen als pdf-, word- of mp3 bestand. Haal de Readit Scholar HD uit de opberghoes, sluit hem aan op de computer en er ontvouwt zich een scala aan mogelijkheden.
Neem vrijblijvend contact op met Babbage en laat je verrassen door de vele mogelijkheden, of bekijk het product op onze webpagina: VisionAid Readit Scholar HD
Magnilink Zip Premium

Magnilink Zip Premium

De MagniLink Zip Premium is een draagbare beeldschermloep met Full HD lees- en afstandscamera. Het apparaat heeft alle functies van een beeldschermloep, maar is daarbij ook nog eens opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen naar een andere locatie. Door de ingebouwde accu en het lichte gewicht ben je niet meer afhankelijk van stopcontacten en kun je de loep op iedere locatie gebruiken. Kortom, een prima keuze voor gebruikers die regelmatig met zwartdrukmateriaal te maken hebben en hun beeldschermloep willen inzetten op verschillende locaties.
Neem contact op met Babbage voor meer informatie, of bekijk het product op onze website:MagniLink Zip Premium.


Mobiele brailleleesregels voor gebruik met de smartphone en tablet

De afgelopen jaren zien we een duidelijke trend, dat steeds meer gebruikers van brailleleesregels in de thuissituatie geen behoefte meer hebben aan een vaste computer of laptop, maar alle computer gerelateerde taken voortaan op een smartphone of tablet uitvoeren. Door de grote mate van toegankelijkheid van de meeste apps via VoiceOver en Talkback, kunnen zaken zoals email, lezen van boeken en tijdschriften, surfen op internet of het lezen van gedrukte teksten prima uitgevoerd worden.

Alle moderne brailleleesregels zijn via Bluetooth te verbinden met een smartphone of tablet. Het is dan mogelijk teksten in braille te lezen en de gehele smartphone of tablet te bedienen met de brailleleesregel. In de praktijk zien we steeds vaker, dat braillegebruikers geen behoefte hebben aan een brailleleesregel met 40 braillekarakters, maar liever een compacte brailleleesregel willen gebruiken die gemakkelijk overal in huis of onderweg in combinatie met de smartphone of tablet gekoppeld kan worden. Onder bepaalde voorwaarde vergoeden de meeste zorgverzekeraars deze compacte brailleleesregels met minder dan 40 braillecellen.

Babbage levert twee modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met een smartphone of tablet. Dit zijn de Eurobraille Esys 12 en de Hims Smart Beetle. De Esys 12 heeft een aluminium behuizing, mogelijkheid notities te maken met de kladblok functie en beschikt over een aantal handige functietoetsen zoals joysticks voor navigatie. Voor meer informatie over de Esys 12, klik hier

Esys 12

De Smart Beetle beschikt over 14 braillecellen. De brailleleesregel is zeer compact, waardoor deze gemakkelijk te gebruiken is onderweg. Daarnaast heeft de Smart Beetle meerdere Bluetooth kanalen, waardoor meerdere smartphones of tablets tegelijkertijd verbonden kunnen worden. Je kunt dan gemakkelijk schakelen tussen meerdere apparaten. Voor meer informatie over de Smart Beetle, klik hier

Smart Beetle

Wil je de compacte brailleleesregels eens proberen, vraag dan vrijblijvend een demonstratie aan.