Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage levert hulpmiddelen, biedt trainingen aan binnen werk en studie situaties en verzorgt softwarematige aanpassingen van werkplekken voor personen met een visuele beperking. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen.

Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina


Nu ook JAWS bij Babbage

Bij Babbage bieden we al enige tijd Academy trainingen aan met de schermleessoftware JAWS. We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat we deze schermleessoftware hebben kunnen toevoegen aan ons aanbod. Het leveren van JAWS biedt ons meer dan ooit mogelijkheden om ook in combinatie met deze schermlezer maatwerk te bieden aan onze klanten in de meest uitdagende werksituaties


Problemen update Windows 10 met Magnilink Student Software

Windows 10 komt met de nieuwe “anniversery edition” update. Deze update heeft problemen met de ondersteuning voor camera’s. Klik hier voor meer informatie over dit probleem. Tot nu toe hebben wij deze problemen alleen ondervonden bij de MLS software.

Voor de gebruikers van de Magnilink Student camera’s raden wij aan om de update nog niet te draaien. Wanneer je de update al wel hebt gedaan, zou een tijdelijke oplossing te realiseren zijn door de installatie terug te draaien. Dit kan door deze stappen uit te voeren.

Het probleem ligt momenteel bij Microsoft en wordt naar verwachting zo snel mogelijk opgelost.


Speciaal voor jongeren: Het Step Up Study Event

Op 19 november
Locatie: Parnassus Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht
Step Up Study Event

Moet jij ook zoveel keuzes maken over je toekomst? Welke studie kies je, welke baan wil je later? Er zijn zoveel opties dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Kom naar het Step Up Study Event speciaal voor blinde en slechtziende scholieren, studenten en young professionals! Op deze dag krijg je toffe workshops, leuke sessies en kun je lekker kletsen met leeftijdgenoten met een visuele beperking. Vraag maar raak aan de professionals die inmiddels een baan in de pocket hebben, leer over de nieuwste innovaties en oefen wat je vooral wel en niet moet zeggen bij een sollicitatiegesprek. Tussendoor kun je ontspannen in de lounge en aan het einde is er een gezellige borrel met hapjes om na te kletsen met iedereen.

Klik hier voor meer informatie over het event, onze workshop en meld je aan!


Update naar Windows 10

Op 29 juli van het afgelopen jaar lanceerde Microsoft Windows 10 voor het grote publiek. Gebruikers van Windows 7 en 8 hebben in de periode daarna een gratis aanbod ontvangen om te upgraden naar Windows 10. Daarbij is door Microsoft aangegeven dat deze gratis updatemogelijkheid vervalt vanaf 29 juli 2016.

Microsoft maakt voor gebruikers van braille-, spraak- en vergrotingssoftware echter een uitzondering. Dit houdt concreet in dat gebruikers van Windows 7 en 8 ook na 29 juli nog gratis kunnen overstappen naar Windows 10. Hoe Microsoft dit wil gaan realiseren is voor ons nog onduidelijk. Wanneer hier meer over bekend is, laten we dit zo snel mogelijk weten.


Mobiele brailleleesregels voor gebruik met de smartphone en tablet

De afgelopen jaren zien we een duidelijke trend, dat steeds meer gebruikers van brailleleesregels in de thuissituatie geen behoefte meer hebben aan een vaste computer of laptop, maar alle computer gerelateerde taken voortaan op een smartphone of tablet uitvoeren. Door de grote mate van toegankelijkheid van de meeste apps via VoiceOver en Talkback, kunnen zaken zoals email, lezen van boeken en tijdschriften, surfen op internet of het lezen van gedrukte teksten prima uitgevoerd worden.

Alle moderne brailleleesregels zijn via Bluetooth te verbinden met een smartphone of tablet. Het is dan mogelijk teksten in braille te lezen en de gehele smartphone of tablet te bedienen met de brailleleesregel. In de praktijk zien we steeds vaker, dat braillegebruikers geen behoefte hebben aan een brailleleesregel met 40 braillekarakters, maar liever een compacte brailleleesregel willen gebruiken die gemakkelijk overal in huis of onderweg in combinatie met de smartphone of tablet gekoppeld kan worden. Onder bepaalde voorwaarde vergoeden de meeste zorgverzekeraars deze compacte brailleleesregels met minder dan 40 braillecellen.

Babbage levert twee modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met een smartphone of tablet. Dit zijn de Eurobraille Esys 12 en de Hims Smart Beetle. De Esys 12 heeft een aluminium behuizing, mogelijkheid notities te maken met de kladblok functie en beschikt over een aantal handige functietoetsen zoals joysticks voor navigatie. Voor meer informatie over de Esys 12, klik hier

Esys 12

De Smart Beetle beschikt over 14 braillecellen. De brailleleesregel is zeer compact, waardoor deze gemakkelijk te gebruiken is onderweg. Daarnaast heeft de Smart Beetle meerdere Bluetooth kanalen, waardoor meerdere smartphones of tablets tegelijkertijd verbonden kunnen worden. Je kunt dan gemakkelijk schakelen tussen meerdere apparaten. Voor meer informatie over de Smart Beetle, klik hier

Smart Beetle

Wil je de compacte brailleleesregels eens proberen, vraag dan vrijblijvend een demonstratie aan.