Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage levert hulpmiddelen, biedt trainingen aan binnen werk en studie situaties en verzorgt softwarematige aanpassingen van werkplekken voor personen met een visuele beperking. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen.

Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina


Nu ook JAWS bij Babbage

Bij Babbage bieden we al enige tijd Academy trainingen aan met de schermleessoftware JAWS. We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat we deze schermleessoftware hebben kunnen toevoegen aan ons aanbod. Het leveren van JAWS biedt ons meer dan ooit mogelijkheden om ook in combinatie met deze schermlezer maatwerk te bieden aan onze klanten in de meest uitdagende werksituaties


Speciaal voor jongeren: Het Step Up Study Event

Moet jij ook zoveel keuzes maken over je toekomst? Welke studie kies je, welke baan wil je later? Er zijn zoveel opties dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Kom naar het Step Up Study Event speciaal voor blinde en slechtziende scholieren, studenten en young professionals! Op deze middag krijg je toffe workshops, leuke sessies en kun je lekker kletsen met leeftijdgenoten met een visuele beperking. Vraag maar raak aan de professionals die inmiddels een baan in de pocket hebben, leer over de nieuwste innovaties en oefen wat je vooral wel en niet moet zeggen bij een sollicitatiegesprek. Tussendoor kun je ontspannen in de lounge en aan het einde is er een gezellige borrel met hapjes om na te kletsen met iedereen.

Op 19 november in Utrecht gaat het Step Up Study Event van start! Het is de eerste keer dat dit evenement speciaal voor slechtziende- en blinde jongeren wordt georganiseerd. Mis deze eerste editie SUSE niet! Je krijgt informatie over studeren en werken met verminderd zicht maar dan wel op een superleuke manier. Niet te serieus en vooral veel zelf doen. Zie zelf wat de wereld jou te bieden heeft en ontdek je talent! Tijdens het evenement kunnen jullie van elkaars ervaringen leren en inspiratie opdoen. Meld je aan en Step Up Your Life bij SUSE! Aanmelden kan zeer binnenkort via de website van de Oogvereniging, houdt onze website, de nieuwsbrief, Facebook en Twitter in de gaten!

Workshop Improve Your Study Skills door Babbage
Babbage is al jaren de specialist op het gebied van oplossingen voor studerenden en werkenden. Uiteraard zal Babbage daarom ook een workshop verzorgen op het Step Up Study Event. In deze workshop gaan we aan de slag met jouw persoonlijke skills op het gebied van je smartphone, computer en hulpmiddelen. Je krijgt praktische tips van trainers van de Babbage Academy. Zo krijg je informatie over handige apps die het studeren gemakkelijker maken. Daarnaast leer je hoe je razendsnel kan surfen en zoeken op internet. Je wordt verder drie keer zo snel in het lezen van grote documenten, zoals edutext bestanden en pdf-documenten. Ook maak je kennis met de nieuwste innovaties op hulpmiddelgebied. Je ervaart de nieuwste professionele mogelijkheden van jouw hulpmiddelen en leert wat er mogelijk is om nog sneller, relaxter en succesvoller te studeren.


Open informatieavond bij Babbage op woensdag 5 oktober 2016

Het jaar 2016 staat binnen Babbage nu al bekend als een jaar vol met veranderingen op allerlei gebieden. We zijn Nederlandse distributeur geworden van de Duitse leesregelproducent BAUM en leveren inmiddels vijf verschillende mobiele digitaliseersystemen met uiteenlopende mogelijkheden. Daarnaast leveren wij diverse bordcamera’s en beeldschermloepen en zijn we de enige hulpmiddelenleverancier in Nederland met leverings- en trainingsmogelijkheden voor alle beschikbare schermlezers. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat we ons meer en meer kunnen toeleggen op het leveren van maatwerk aan onze klanten. Tegelijkertijd kunnen we ons voorstellen dat een website of nieuwsbrief niet de meest ideale manier is om kennis te maken met onze producten en professionals. We nodigen je dan ook van harte uit om op 5 oktober onze open avond te bezoeken in onze vestiging in Roosendaal. Van 19:00 uur tot 22:00 staan we graag tot je beschikking voor productpresentaties en -demonstraties, workshops en adviezen op maat.

Vragen waarop we je zoal een antwoord kunnen geven:

  • Hoe bewaar ik als slechtziende het overzicht over zowel mijn omgeving als mijn laptop in de studie- of werksituatie? Ontdek de mogelijkheden van onze handzame apparaten in combinatie met je vergrotings- en/of schermleessoftware.
  • Welke brailleleesregel is in mijn specifieke werk- of studiesituatie het meest geschikt? Met ons assortiment van 22 brailleleesregels hebben we voor iedereen de ideale werk-, studie en/of reisgenoot beschikbaar.
  • Hoe haal ik als blinde of slechtziende het meeste uit mijn studie? Hoe beschik ik last minute digitaal over literatuur en opdrachten op papier? Is het mogelijk om zwartdruk direct digitaal te hebben in de voor mij juiste kleurweergave? Onze ervaringsdeskundigen geven je praktijkgerichte adviezen en handreikingen waar je gegarandeerd mee verder kunt in jouw vakgebied.
  • Hoe werk of studeer ik net zo efficiënt als mijn ziende collega? We vertellen je graag over onze mogelijkheden tot werkplekaanpassingen op maat en de diverse tools om razendsnel op het web te navigeren met je schermlezer. Ook laten we je graag kennis maken met onze Babbage Academy trainingen.
  • NVDA, een waardig alternatief voor JAWS en SuperNova? We overtuigen je graag van het enorme potentieel van deze open source schermleessoftware!

Enthousiast geworden? Meld je direct aan door een email te sturen naar info@babbage.com, met daarin je naam en telefoonnummer!


Update naar Windows 10

Op 29 juli van het afgelopen jaar lanceerde Microsoft Windows 10 voor het grote publiek. Gebruikers van Windows 7 en 8 hebben in de periode daarna een gratis aanbod ontvangen om te upgraden naar Windows 10. Daarbij is door Microsoft aangegeven dat deze gratis updatemogelijkheid vervalt vanaf 29 juli 2016.

Microsoft maakt voor gebruikers van braille-, spraak- en vergrotingssoftware echter een uitzondering. Dit houdt concreet in dat gebruikers van Windows 7 en 8 ook na 29 juli nog gratis kunnen overstappen naar Windows 10. Hoe Microsoft dit wil gaan realiseren is voor ons nog onduidelijk. Wanneer hier meer over bekend is, laten we dit zo snel mogelijk weten.


Mobiele brailleleesregels voor gebruik met de smartphone en tablet

De afgelopen jaren zien we een duidelijke trend, dat steeds meer gebruikers van brailleleesregels in de thuissituatie geen behoefte meer hebben aan een vaste computer of laptop, maar alle computer gerelateerde taken voortaan op een smartphone of tablet uitvoeren. Door de grote mate van toegankelijkheid van de meeste apps via VoiceOver en Talkback, kunnen zaken zoals email, lezen van boeken en tijdschriften, surfen op internet of het lezen van gedrukte teksten prima uitgevoerd worden.

Alle moderne brailleleesregels zijn via Bluetooth te verbinden met een smartphone of tablet. Het is dan mogelijk teksten in braille te lezen en de gehele smartphone of tablet te bedienen met de brailleleesregel. In de praktijk zien we steeds vaker, dat braillegebruikers geen behoefte hebben aan een brailleleesregel met 40 braillekarakters, maar liever een compacte brailleleesregel willen gebruiken die gemakkelijk overal in huis of onderweg in combinatie met de smartphone of tablet gekoppeld kan worden. Onder bepaalde voorwaarde vergoeden de meeste zorgverzekeraars deze compacte brailleleesregels met minder dan 40 braillecellen.

Babbage levert twee modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met een smartphone of tablet. Dit zijn de Eurobraille Esys 12 en de Hims Smart Beetle. De Esys 12 heeft een aluminium behuizing, mogelijkheid notities te maken met de kladblok functie en beschikt over een aantal handige functietoetsen zoals joysticks voor navigatie. Voor meer informatie over de Esys 12, klik hier

Esys 12

De Smart Beetle beschikt over 14 braillecellen. De brailleleesregel is zeer compact, waardoor deze gemakkelijk te gebruiken is onderweg. Daarnaast heeft de Smart Beetle meerdere Bluetooth kanalen, waardoor meerdere smartphones of tablets tegelijkertijd verbonden kunnen worden. Je kunt dan gemakkelijk schakelen tussen meerdere apparaten. Voor meer informatie over de Smart Beetle, klik hier

Smart Beetle

Wil je de compacte brailleleesregels eens proberen, vraag dan vrijblijvend een demonstratie aan.