Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage helpt personen met een visuele beperking met het toegankelijk maken van informatie. Dit kan in de vorm van hulpmiddelen, softwarematige aanpassingen, advisering en trainingen. We leveren voor de thuissituatie, studie en werk. Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina.


KPN, Babbage werk(t)KPN logo

Zoals veel werkgevers in Nederland heeft ook KPN Contact doelstellingen om de participatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit in het kader van het vooruitstrevend diversiteitsbeleid dat KPN al sinds 2010 hanteert. Enkele jaren geleden startte mede daarom de eerste blinde klantexpert in de vestiging Groningen. Door de complexiteit van de diverse systemen, waarvan enkele zelfs zeer ontoegankelijk waren, signaleerde men een groot aantal problemen op de werkplek. Babbage was uiteindelijk de enige organisatie in Nederland die door softwarematige werkplekaanpassingen de werkplek niet alleen toegankelijk opleverde, maar tevens zorgde voor een optimalisatie van de werkprocessen… lees het volledige artikel.


NVDA handleiding in het Nederlands

Loopt u vast? Of heeft u vragen over het gebruik van NVDA? Dan kunt u vanaf nu onze Nederlandstalige handleiding raadplegen. U kunt deze handleiding tevens als naslagwerk gebruiken, waarin sneltoetsen en begrippen helder worden uitgelegd. U kunt op kop-niveau navigeren of de zoekfunctie gebruiken van uw browser. Deze handleiding is bedoeld voor gebruik met NVDA 2012 of nieuwer. Lees de volledige handleiding.


Babbage op de ZieZo-beurs 2015ZieZo logo

De ZieZo-beurs is voor iedereen die niet (goed) kan zien. Gaat u steeds slechter zien en lijkt een bril niet meer te helpen, bent u slechtziend of blind? Babbage biedt u met een aantal andere leveranciers de mogelijkheid om kennis te maken met hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen of verder helpen. U krijgt echt de tijd kennis te maken met de hulpmiddelen. Kom langs en verbaas u over het aanbod.

Beurskalender 2015:

  • 9 april, donderdag
  • 10 april, vrijdag
  • 11 april, zaterdag

Kijk op de vernieuwde ZieZo-website voor meer informatie.


De Active Braille heeft ervoor gezorgd dat ik het lezen van boeken weer heb opgepikt

‘Wat ging er een wereld voor mij open toen iemand mij aanraadde eens te kijken naar het assortiment van Handy Tech brailleleesregels toen mijn oude Alva het begon te begeven’

Ik had nooit nagedacht over wat een brailleregel nog meer voor mij zou kunnen betekenen dan enkel een leesapparaat voor tekst op mijn computer voordat ik eens goed naar de verscheidene leesregels ging kijken. De regel heeft ervoor gezorgd dat ik het lezen van boeken in braille weer heb opgepikt. Er is in het apparaat een handige autoscroll modus aanwezig. Hiermee kun je het boek aan je voorbij laten scrollen zonder dat je steeds knoppen hoeft in te drukken. Ideaal! … lees het volledige artikel.


Babbage PDF ConversieDropbox logo

Gratis en snel je PDF documenten converteren naar andere bestandsformaten. Converteer PDF documenten naar Rich Text Format en HTML met behulp van Dropbox. Plaats je PDF documenten in een speciaal daarvoor aangemaakte Dropbox map en de bestanden worden automatisch geconverteerd. Het gehele artikel is te lezen op onze PDF conversie informatiepagina.