Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage levert hulpmiddelen, biedt trainingen aan binnen werk en studie situaties en verzorgt softwarematige aanpassingen van werkplekken voor personen met een visuele beperking. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen.

Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina


ZieZo-beurs 2017

ZieZo-beurs
Op 24 en 25 maart 2017 vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de 21ste editie plaats van de ZieZo-beurs. Het is dé landelijke oogbeurs voor iedereen die niet of niet goed kan zien.

Kom ook naar de ZieZo-beurs en ervaar welke mogelijkheden er zijn als je niet goed kan zien. Er is een uitgebreid beursprogramma en Babbage zal natuurlijk aanwezig zijn met verschillende producten. Meer info volgt nog!

Ga voor meer informatie en (gratis) kaartjes naar de website van de ZieZo-beurs.


Babbage Academy introduceert SPSS training voor studenten statistiek

Binnen Babbage vinden wij het belangrijk dat iedere student het uiterste uit zijn studie kan halen. Met onze Babbage Academy proberen we dan ook al enige tijd in te zetten op trainingen waarmee je als student ècht de diepte in kunt gaan. Voorheen richtten we ons daarbij vooral op schermleessoftware en aanverwante hulpmiddelen, maar we zijn hard bezig om hier verandering in te brengen. Je hebt bij je studie immers niet alleen je hulpmiddelen nodig, maar moet ook gebruik maken van software waar het al dan niet halen van je studie vanaf hangt.

Uit ervaring weten we dat statistiek één van de lastigste vakken is waar je op het HBO of de universiteit mee te maken kunt krijgen. Het is daarbij maar bij weinig studenten bekend dat het geen enkel probleem hoeft te zijn om als blinde of slechtziende gebruik te maken van SPSS of vergelijkbare software en gewoon een prima cijfer te halen voor je onderzoeksscriptie. Babbage heeft een Babbage Academy training ontwikkeld die in dit gat springt. Je leert tijdens deze training om gaan met SPSS en je krijgt de tools om zonder kleerscheuren door je statistiekvakken of scriptie heen te komen.

Ben je student en heb je interesse in deze ontwikkelingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook als AOB’er, decaan of studieadviseur vertellen we u graag wat we voor uw student(en) kunnen betekenen.


Nieuw: JAWS 18

Sinds kort is versie 18 van JAWS, de nieuwste schermlezer in ons schermlezeraanbod, beschikbaar. Deze nieuwe versie van JAWS biedt als één van de belangrijkste nieuwe functies de mogelijkheid om je te vertellen wat er zich onder de muis bevindt. Ook de ondersteuning van Google Docs is sterk verbeterd. Babbage levert JAWS uitsluitend in studie- en werksituaties.


Support

Problemen Magnilink en Windows 10 opgelost

Er waren een aantal problemen met de Anniversery update en de samenwerking van camera’s onder Windows 10. Windows heeft dit probleem in versie KB3194789 (OS Build 14693.321) opgelost waardoor ook de LVI camera’s in deze, en hogere versies weer werken.

Nieuwe versie van de Magnilink S software voor Mac

Sinds Apple de Mac OS Sierra update heeft uitgerold, waren er problemen met de MagniLink Software voor de Mac. Inmiddels is er een nieuwe versie van Magnilink fill version for mac. Deze is vanaf nu beschikbaar en werkt goed samen met de nieuwste OS Sierra update.

Download hier de Magnilink S software


Veertigcellige leesregels voor iedere situatie

Als leverancier van de merken Baum, Hims, Eurobraille en Handy Tech heb je in ons aanbod veerticellige leesregels heel wat te kiezen. We helpen je graag op weg in het maken van een keuze!

  • Handy Tech Basic Braille: It’s in the name, een leesregel zonder poespas. Geen brailleinvoer, geen interne functies, alleen braille. Wel kun je deze leesregel indien gewenst aan je pc of Smartphone verbinden via BluetoothHandy Tech Basic Braille
  • Handy Tech Easy Braille: Een eenvoudige leesregel met brailleinvoer en ondersteuning voor Bluetooth, maar zonder verdere interne functionaliteitHandy Tech Easy Braille
  • Eurobraille Esys 40: Een compacte leesregel die naast Bluetooth ook beschikt over een interne tekstverwerkerEsys 40
  • Hims Braille EDGE: Een leesregel met brailleinvoer en diverse andere (functie)toetsen die te koppelen zijn aan functies van je schermlezer. De interne tekstverwerker stelt je in staat om Word-bestanden te lezenHIMS Braille EDGE 40
  • Handy Tech Active Braille: Het paradepaartje van Handy Tech. Met deze leesregel maak je onderweg notities, wissel je tussen verschillende Bluetooth-apparaten en lees je je notities met behulp van de ATC-technologie zonder je vingers van het leesoppervlak af te hoeven halenHandy Tech Active Braille
  • Baum Vario Ultra: Bij uitstek geschikt voor de student of professional die met zijn leesregel PDF- en Excel-documenten wil lezen, powerpointpresentaties wil bekijken en ondertussen zonder zorgen een Smartphone of pc wil bedienen via Bluetooth of USB BAUM Vario Ultra