Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage helpt personen met een visuele beperking met het toegankelijk maken van informatie. Dit kan in de vorm van hulpmiddelen, softwarematige aanpassingen, advisering en trainingen. We leveren voor de thuissituatie, studie en werk. Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina.


Vacature beschikbaar: Technisch Support Medewerker

Babbage is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij de Technisch Support Medewerker die wij zoeken? Klik hier voor de volledige vacature tekst. Mocht je nog vragen hebben over de vacature, neem dan gerust even contact met ons op.


Update voor de HIMS Braille SenseHIMS logo

Door recente wijzigingen bij zowel Twitter als Facebook is het niet meer mogelijk om met de huidige firmware van de Braille Sense in te loggen bij Twitter of om berichten te plaatsen op Facebook.

Om dit te verhelpen heeft HIMS een nieuwe firmware uitgebracht. Maakt u gebruik van Twitter en/of Facebook in combinatie met de Braille Sense? Vraag dan de nieuwe firmware aan via onze contact pagina.

Update: Vanaf begin mei is het niet meer mogelijk om in te loggen bij Facebook of om te zoeken binnen de YouTube applicatie. Deze problemen zijn bekend en er wordt door HIMS hard aan een oplossing gewerkt.


Samen sta je sterk!Oogvereniging logo

In het artikel ‘Drempels overwinnen doe je samen’ vertellen Joost van Loon en Eline Heppe over project Mentor Support. Mentor Support is een programma voor jongeren, in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar, met een visuele beperking. De jongeren gaan samen met een mentor een jaar lang activiteiten ondernemen binnen de thema’s school/werk, vrijetijd en sociale relaties. De helft van de mentoren heeft zelf ook een visuele beperking. Na 1 jaar wordt bekeken wat het effect is van een jaar lang mentor support en of er verschillen zijn tussen de ondersteuning door een visueel beperkte of normaal ziende mentor.

Babbage heeft de afgelopen jaren verschillende trainingstrajecten verzorgd vanuit de Babbage Academy aan jongeren en studenten. Regelmatig zien wij dat jongeren obstakels ervaren binnen hun schooltaken, maar tevens ook op het gebied van vrijetijd en sociale relaties. Uiteraard steunen wij daarom dit project binnen Babbage van harte. Mentor Support is nog op zoek naar deelnemers voor het onderzoek. Lees het volledige artikel voor meer informatie en de mogelijkheden je aan te melden.

Bron: ‘Drempels overwinnen doe je samen’. Oog nr. 1, 2015. Magazine van de Oogvereniging, www.oogvereniging.nl.


KPN, Babbage werk(t)KPN logo

Zoals veel werkgevers in Nederland heeft ook KPN doelstellingen om de participatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit in het kader van het vooruitstrevend diversiteitsbeleid dat KPN al sinds 2010 hanteert. Enkele jaren geleden startte mede daarom de eerste blinde klantexpert in de vestiging Groningen. Door de complexiteit van de diverse systemen, waarvan enkele zelfs zeer ontoegankelijk waren, signaleerde men een groot aantal problemen op de werkplek. Babbage was uiteindelijk de enige organisatie in Nederland die door softwarematige werkplekaanpassingen de werkplek niet alleen toegankelijk opleverde, maar tevens zorgde voor een optimalisatie van de werkprocessen… lees het volledige artikel.


De Active Braille heeft ervoor gezorgd dat ik het lezen van boeken weer heb opgepikt

Wat ging er een wereld voor mij open toen iemand mij aanraadde eens te kijken naar het assortiment van Handy Tech brailleleesregels toen mijn oude Alva het begon te begeven

Ik had nooit nagedacht over wat een brailleregel nog meer voor mij zou kunnen betekenen dan enkel een leesapparaat voor tekst op mijn computer voordat ik eens goed naar de verscheidene leesregels ging kijken. De regel heeft ervoor gezorgd dat ik het lezen van boeken in braille weer heb opgepikt. Er is in het apparaat een handige autoscroll modus aanwezig. Hiermee kun je het boek aan je voorbij laten scrollen zonder dat je steeds knoppen hoeft in te drukken. Ideaal! … lees het volledige artikel.


Babbage PDF ConversieDropbox logo

Gratis en snel je PDF documenten converteren naar andere bestandsformaten. Converteer PDF documenten naar Rich Text Format en HTML met behulp van Dropbox. Plaats je PDF documenten in een speciaal daarvoor aangemaakte Dropbox map en de bestanden worden automatisch geconverteerd. Het gehele artikel is te lezen op onze PDF conversie informatiepagina.