Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage levert hulpmiddelen, biedt trainingen aan binnen werk en studie situaties en verzorgt softwarematige aanpassingen van werkplekken voor personen met een visuele beperking. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen.

Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina


Over Babbage

Babbage levert hulpmiddelen, biedt trainingen aan binnen werk en studie situaties en verzorgt softwarematige aanpassingen van werkplekken voor personen met een visuele beperking. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen.

Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina


Blind Science Conference 2017 in samenwerking met Babbage: wiskunde en statistiek voor blinde studenten

Heb je in je studie te maken met zaken als wiskunde, diagrammen en statistiek? Of ben je een professional die dergelijke studenten ondersteunt? Dan nodigen we je uit voor de Blind Science Conference 2017 op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli bij Babbage in Roosendaal.

Tijdens dit evenement kunnen blinde studenten en professionals (zoals docenten, ambulant onderwijskundig begeleiders et cetera) kennis maken met een aantal technieken die nodig zijn om als braillegebruiker die te maken krijgt met zaken als wiskunde, statistiek en diagrammen succesvol te studeren. De conferentie is relevant voor alle studenten in bèta vakgebieden (zoals informatica, natuurkunde of biologie), vakgebieden waarin veel met formules en diagrammen wordt gewerkt (zoals economie) en vakgebieden waarin statistisch onderzoek een grote rol speelt (zoals psychologie).

Lees meer in het volledige artikel


Babbage medewerkers

Babbage is de afgelopen 25 jaar sterk gegroeid van een kleine hulpmiddelenleverancier met een beperkt assortiment, naar de grootste Nederlandse leverancier die een zeer breed assortiment specialistische hulpmiddelen en dienstverlening aanbiedt binnen voornamelijk de studie- en werksituatie.

Het aantal medewerkers is de laatste jaren sterk gegroeid. Op onze website hebben we daarom een nieuw onderdeel geplaatst met de namen en foto’s van alle vaste medewerkers, met daarbij informatie over hun functie binnen Babbage en de studie die ze hebben gevolgd. Leuk om te zien wie er allemaal full-time bij Babbage werkt en handig om alvast een beeld van iemand te krijgen als je bijvoorbeeld thuis een bezoek krijgt voor een quickscan, een productdemonstratie op school of een
Babbage Academy Training op het werk. Klik hier om de pagina te bekijken.


Interviews met scholieren, studenten en werkenden op de website

Sinds enkele maanden plaatsen we regelmatig interviews op onze website van klanten die hun ervaringen over de producten en dienstverlening van Babbage graag delen. Alle medewerkers van Babbage vinden het enorm plezierig om telkens weer terug te lezen, wat de advisering, Babbage Academy Training of het hulpmiddel voor een klant heeft betekent. Het geeft veel voldoening om te zien dat scholieren, studenten en werkenden weer optimaal kunnen functioneren dankzij de oplossing die is geleverd. Via de volgende link kom je op onze website bij alle interviews zoals bijvoorbeeld het interview van Bep van Houwelingen, die vertelt over haar ervaringen bij het inrichten van haar nieuwe werkplek. Ook staat er een interview van Marnix Kluiters, die in korte tijd zeer ernstig slechtziend werd en mede dankzij de Babbage Academy Training weer zijn studie op korte termijn kon hervatten. Het laatste interview is dat van Sascha van den Dries. Zij heeft als eerste student de Babbage Academy SPSS Training gevolgd. Haar ervaringen lees je in haar interview.

De interviews geven een positief beeld van alle mogelijkheden die er zijn om te kunnen studeren en werken met een visuele beperking. Het is interessant om te zien hoe onze klanten telkens hun manier vinden om succesvol te zijn in hun professionele loopbaan!


De diepte in met de Babbage Academy

De hulpmiddelen van Babbage komen pas echt tot hun recht wanneer je je als gebruiker als een vis in het water voelt binnen je studie of werk. We streven er dan ook altijd naar dat je als gebruiker met een beperking op een niveau functioneert waarop je niet onder hoeft te doen voor je medestudent of collega. Dat streven is de basis van onze Babbage Academy. Binnen deze aparte tak van Babbage hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan een methodiek om te kunnen bepalen wat iemand precies aan training nodig heeft om de studie te kunnen volgen of succesvol het werk uit te voeren. Inmiddels bieden we een zestal unieke trainingen aan die zich afzonderlijk richten op een specifieke doelgroep.

Lees meer in het volledige artikel


Het doek valt voor Window-Eyes

Vorig jaar was een jaar vol beroering in schermlezerland. Door het samenvoegen van de bedrijven Ai Squared, Optelec en Freedom Scientific zijn JAWS, MAGic, ZoomText en Window-Eyes onder één en de zelfde paraplu terecht gekomen. Aangezien JAWS wereldwijd meer populariteit geniet dan Window-Eyes, is het besluit genomen om Window-Eyes steeds verder uit te gaan faseren. Als Babbage zullen wij vanaf heden dan ook geen nieuwe licenties meer leveren voor de Window-Eyes schermlezer. Verder zal er geen vertaling komen van de meest recente versies van Window-Eyes.

Als houder van een licentie van Window-Eyes ben je uiteraard nog steeds bij ons aan het juiste adres als het gaat om ondersteuningsvragen. Met JAWS Professional, SuperNova en NVDA in ons assortiment blijven we bovendien nog steeds de leverancier met het breedste schermlezeraanbod. Onze Babbage Academy staat garant voor een vloeiende overstap naar een andere schermlezer. We brengen graag geheel vrijblijvend voor je in kaart wat in jouw situatie het beste alternatief is voor Window-Eyes.


Windows 10 en schermlezers

Enige tijd geleden is er een nieuwe update van Windows 10 uitgekomen, genaamd Creators update. Door deze update zullen een aantal schermlezers en vergroters niet meer goed werken onder deze versie van Windows 10 waardoor het misschien nodig is om een update te installeren van deze programma’s.

SuperNova 16 kan vanaf versie 16.03 samenwerken met de Creators update, mocht je nog met versie 16.01 of 16.02 werken, zal je even moeten updaten, lees hieronder hoe dit moet.

SuperNova 15 werkt geheel nog niet samen met de nieuwe Creators update, gebruikers van Windows 10 in combinatie met SuperNova 15 zullen de update niet kunnen uitvoeren tot er een update voor SuperNova 15 wordt uitgerold. Wanneer Deze update beschikbaar zal zijn, is helaas nog niet bekend. Wanneer SuperNova deze update heeft uitgerold, zal hier automatisch in SuperNova een melding van komen. Windows zal zelf aangeven dat de Creators update niet kan worden geïnstalleerd en zal later nogmaals proberen om deze update toch te installeren.

ZoomText 11.2 werkt volledig samen met de Windows Creators update, mocht je gebruik maken van dit programma hoef je niets te doen.

ZoomText 10.1 werkt geheel nog niet samen met de nieuwe Creators update. Gebruikers van dit programma moeten nog even wachten op de update van ZoomText. Tot deze update beschikbaar is, zal Windows zelf aangeven dat de Creators update niet kan worden geïnstalleerd. Op een later tijdstip zal deze update nogmaals worden aangeboden en wanneer ZoomText een update heeft uitgerold zou deze dan wel geïnstalleerd kunnen worden.

Bijwerken van de programma’s

SuperNova
In het SuperNova regel paneel kan je onder het menu help kiezen voor “zoeken naar updates”. Wanneer je hier voor kiest, zal SuperNova zelf controleren welke versie je hebt en of er een nieuwere versie beschikbaar is op het moment. Wanneer er een update beschikbaar is, kan er worden gekozen om deze te kiezen en binnen te halen. Als dit geheel is gelukt, zal er automatisch worden gevraagd wat je met dit bestand wilt doen, ga dan voor uitvoeren. SuperNova zal in dit geval beginnen met een Startup wizard welke compleet ondersteund wordt door spraak. Er wordt stapsgewijs op een duidelijke manier weergeven wat je moet doen.

ZoomText
Bijwerken van ZoomText is momenteel nog niet nodig, Wanneer de update beschikbaar is, kan in het menu onder help worden gekozen voor programma updates. Op deze manier kan ZoomText zelf zoeken of er updates beschikbaar zijn en deze binnen halen. Wanneer er een beschikbaar is, kun je deze uitvoeren en zal er een Update Wizard verschijnen waar bijna niets aan gedaan hoeft te worden. Alles wordt duidelijk uitgelegd.


YouTube-video ‘Overzicht brailleleesregels voor de thuissituatie’

Babbage is natuurlijk al jaren dé specialist op het gebied van het leveren van oplossingen voor de studie- en werksituatie. In de thuissituatie bieden we echter ook een ruim assortiment hulpmiddelen. In de onderstaande Youtube-video wordt een overzicht gegeven van de vijf verschillende modellen brailleleesregels met 40 braillecellen, die Babbbage levert in de thuissituatie. Uiteraard bieden we voor de professionele situatie het volledige assortiment met 25 verschillende modellen van vier producenten.


Babbage maakt NVDA gereed voor externe ondersteuning (Citrix/RDP); zowel voor spraak als braille

NVDA is een volwaardige screen reader die nu al in de meeste (werk)situaties een volwaardig en stabiel alternatief biedt voor traditionele schermleessoftware. We zijn verheugd te kunnen melden dat we gestart zijn met het uitrollen van NVDA in complexere werksituaties waarin gebruik wordt gemaakt van remote desktop, Citrix en VMware Horizon. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.