Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage levert hulpmiddelen, biedt trainingen aan binnen werk en studie situaties en verzorgt softwarematige aanpassingen van werkplekken voor personen met een visuele beperking. Daarnaast verstrekt Babbage advies aan zowel organisaties, werknemers en scholieren/studenten over mogelijke technische oplossingen en benodigde persoonlijke trainingen.

Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina


Gezocht: Commercieel talent met ervaring in het verzorgen van trainingen

Babbage is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Uiteraard willen we hetzelfde niveau van maatwerk en service blijven bieden, zoals je van ons gewend bent. We zijn daarom op zoek naar een fulltime Commercieel medewerker / Trainer die past in ons informeel en divers team. De functie is zeer veelzijdig, omdat iedere studie-, werk- of thuissituatie vraagt om een andere aanpak en oplossing. Vind je het leuk om bezig te zijn met techniek en ben je het commerciële talent op HBO-niveau? Bekijk dan snel de volledige vacature op onze website:
Vacature Commercieel Medewerker / Trainer


Open informatieavond bij Babbage op woensdag 5 oktober 2016

Het jaar 2016 staat binnen Babbage nu al bekend als een jaar vol met veranderingen op allerlei gebieden. Zo zijn er bijvoorbeeld drie nieuwe medewerkers aangenomen, om de kwaliteit te kunnen blijven bieden die je van ons gewend bent, in deze snel veranderende markt. Daarnaast zijn we Nederlandse distributeur geworden van de Duitse producent BAUM. Hierdoor zijn we gestart met de levering van enkele nieuwe brailleleesregels voor de professionele markt, zoals de Vario Ultra en het notitietoestel Pronto. Op low-vision gebied hebben we ook niet bepaald stil gezeten. Zo leveren we bijvoorbeeld inmiddels vijf verschillende mobiele leessystemen zoals de Handy Tech Iread en de Vision Aid Readit Scholar. Wist je daarnaast al dat Babbage de enige leverancier is in Nederland die vanuit de Babbage Academy unieke trainingen verzorgt met alle beschikbare schermlezers zoals NVDA, JAWS, Supernova, Window-Eyes en Zoomtext?

Kortom enorm veel innovaties en ontwikkelingen, waar we je graag als gebruiker van onze producten of als professional meer over zouden willen informeren.

We nodigen iedereen daarom graag van harte uit om naar onze informatieavond te komen op woensdag 5 oktober 2016 van 19:00 uur tot 22:00 uur in onze vestiging in Roosendaal. De avond zal worden ingevuld met verschillende workshops en presentaties verzorgd door de professionals van Babbage, die vaak zelf ervaringsdeskundige zijn. Houd onze volgende nieuwsbrief en website in de gaten voor meer informatie over het programma, of meld je direct aan door een email te sturen naar info@babbage.com, met daarin je naam en telefoonnummer.


Readit Air mobiel leessysteem

Readit Air
De Readit Air is een mobiel hulpmiddel dat gebruikt kan worden in combinatie met de computer om razend snel gedrukte teksten en ontoegankelijke digitale documenten toegankelijk te maken. Dit kan met behulp van vergroting, kleur accentuering en spraak. Het apparaat is gemakkelijk in de bediening en kan foutloos, op een natuurlijke wijze voorlezen en biedt daarnaast de mogelijkheid om documenten te exporteren naar een Microsoft Word of zelfs naar een MP3 bestand. Ideaal voor studenten en werknemers, maar uiteraard ook een geweldige oplossing voor de thuissituatie. De Readit Air wordt door zowel de zorgverzekeraar, als het UWV vergoed.

Neem vrijblijvend contact op met Babbage en laat je verrassen dor de vele mogelijkheden of bekijk het product op onze webpagina: Vision Aid Read It Air


Meet and Greet voor werkgevers en werkzoekenden bij Visio Breda

Oogvereniging
Ook in 2016 organiseert de Oogvereniging meet & greets voor werkgevers en voor werkzoekenden met een visuele beperking. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen werkzoekenden de kans om werkgevers te ontmoeten. Werkgevers krijgen informatie over de mogelijkheden van het werken met mensen met een visuele beperking. Babbage is al jaren de specialist voor het realiseren van maatwerkoplossingen binnen zowel studie- als werksituaties.
Uiteraard zullen we daarom aanwezig zijn op de volgende Meet and Greet op 8 september bij Visio in Breda. Voor meer informatie kijk je op de website van de oogvereniging: Meet and Greet voor werkzoekende en werkgevers


Update naar Windows 10

Op 29 juli van het afgelopen jaar lanceerde Microsoft Windows 10 voor het grote publiek. Gebruikers van Windows 7 en 8 hebben in de periode daarna een gratis aanbod ontvangen om te upgraden naar Windows 10. Daarbij is door Microsoft aangegeven dat deze gratis updatemogelijkheid vervalt vanaf 29 juli 2016.

Microsoft maakt voor gebruikers van braille-, spraak- en vergrotingssoftware echter een uitzondering. Dit houdt concreet in dat gebruikers van Windows 7 en 8 ook na 29 juli nog gratis kunnen overstappen naar Windows 10. Hoe Microsoft dit wil gaan realiseren is voor ons nog onduidelijk. Wanneer hier meer over bekend is, laten we dit zo snel mogelijk weten.


Mobiele brailleleesregels voor gebruik met de smartphone en tablet

De afgelopen jaren zien we een duidelijke trend, dat steeds meer gebruikers van brailleleesregels in de thuissituatie geen behoefte meer hebben aan een vaste computer of laptop, maar alle computer gerelateerde taken voortaan op een smartphone of tablet uitvoeren. Door de grote mate van toegankelijkheid van de meeste apps via VoiceOver en Talkback, kunnen zaken zoals email, lezen van boeken en tijdschriften, surfen op internet of het lezen van gedrukte teksten prima uitgevoerd worden.

Alle moderne brailleleesregels zijn via Bluetooth te verbinden met een smartphone of tablet. Het is dan mogelijk teksten in braille te lezen en de gehele smartphone of tablet te bedienen met de brailleleesregel. In de praktijk zien we steeds vaker, dat braillegebruikers geen behoefte hebben aan een brailleleesregel met 40 braillekarakters, maar liever een compacte brailleleesregel willen gebruiken die gemakkelijk overal in huis of onderweg in combinatie met de smartphone of tablet gekoppeld kan worden. Onder bepaalde voorwaarde vergoeden de meeste zorgverzekeraars deze compacte brailleleesregels met minder dan 40 braillecellen.

Babbage levert twee modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met een smartphone of tablet. Dit zijn de Eurobraille Esys 12 en de Hims Smart Beetle. De Esys 12 heeft een aluminium behuizing, mogelijkheid notities te maken met de kladblok functie en beschikt over een aantal handige functietoetsen zoals joysticks voor navigatie. Voor meer informatie over de Esys 12, klik hier

Esys 12

De Smart Beetle beschikt over 14 braillecellen. De brailleleesregel is zeer compact, waardoor deze gemakkelijk te gebruiken is onderweg. Daarnaast heeft de Smart Beetle meerdere Bluetooth kanalen, waardoor meerdere smartphones of tablets tegelijkertijd verbonden kunnen worden. Je kunt dan gemakkelijk schakelen tussen meerdere apparaten. Voor meer informatie over de Smart Beetle, klik hier

Smart Beetle

Wil je de compacte brailleleesregels eens proberen, vraag dan vrijblijvend een demonstratie aan.


Primeur: Introductie van de eerste braille tablet in Nederland

Babbage heeft in Nederland de primeur met de introductie van de eerste braille tablet. De tablet is geproduceerd door het nieuwe Franse bedrijf InsideVision en heeft de naam InsideOne.

De tablet pc is speciaal ontworpen voor braille-gebruikers. Het apparaat heeft een trendy design, maar biedt tevens de volledige functionaliteit van een laptop. Door middel van het touchscreen kunnen verschillende handelingen uitgevoerd worden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een iPad. Het touchscreen is gemaakt van Gorillaglas, waardoor het extreem sterk en krasbestendig is.

De InsideOne wordt geleverd met Windows 10 en de schermlezer NVDA. Uiteraard is het mogelijk andere software te installeren. De InsideOne heeft de beschikking over 32 braillecellen, touch cursorrouting, diverse sliders en een voelbaar touchscreen met braille-invoer.


Vragen en opmerkingen over de website

Wij zetten ons voortdurend in voor de verbetering van onze website. Heeft u suggesties, vragen of opmerkingen over de inhoud van de website? Of meent u dat de website fouten of onvolkomenheden bevat, of anderzijds verbeterd kan worden? Dan vinden we het prettig als u even de tijd neemt om dit met ons te delen.