Hoofdpagina

Over Babbage

Babbage helpt personen met een visuele beperking met het toegankelijk maken van informatie. Dit kan in de vorm van hulpmiddelen, softwarematige aanpassingen, advisering en trainingen. We leveren voor de thuissituatie, studie en werk. Lees meer over de filosofie en werkwijze van Babbage op onze informatiepagina.


ZieZo Anders-beurs 2016ZieZo Anders-beurs 2016 logo

Hebt u moeite met het lezen van de krant of ondertiteling en helpt een gewone bril niet meer? Heeft u een oogaandoening? Bent u blind of slechtziend? Kom dan naar de ZieZo Anders-beurs!

Op 04 maart 2016 tot en met 05 maart 2016
Locatie: Driestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2, 2803 PD Gouda

Omdat de volgende officiële Ziezo-beurs pas in 2017 plaatsvindt, hebben verschillende leveranciers van hulpmiddelen de handen ineen geslagen om toch in 2016 een hulpmiddelenbeurs te organiseren. Noteer 4 en 5 maart alvast in uw agenda! De beurslocatie is in Gouda, vlakbij het centraal station. Natuurlijk vindt u ook Babbage op de ZieZo Anders-beurs. Houd voor meer informatie onze website in de gaten!
Of meld je aan via ziezoanders.nl en blijf op de hoogte!


Zorgverzekeringen CZ, Delta Loyd en OHRA vergoeden vanaf nu de support en training van NVDA en Window-Eyes

De schermlezers NVDA en Window-Eyes for Office, zijn al enige tijd gratis te downloaden. Voor ondersteuning bij de installatie, technische support en training, moest echter zelf betaald worden. De laatste jaren zien we binnen Babbage echter het gebruik van zowel NVDA als Window-Eyes sterk toenemen. Beide schermlezers bieden een krachtig en volwaardig alternatief op de veel gebruikte schermlezers SuperNova en JAWS.
De zorgverzekeraars CZ, Delta Loyd en OHRA hebben echter besloten, om vanaf 1 januari de installatie, training en support voor deze pakketten in de thuissituatie, op te nemen in het basis pakket. Dit betekent dat we zowel NVDA als Window-Eyes for Office bij uw zorgverzekeraar kunt aanvragen en Babbage deze pakketten inclusief Vocalizer, dagdeel training, twee jaar technische support en handleiding bij u thuis levert.

Meer informatie over Window-Eyes kunt u vinden op www.windoweyes.nl.
Informatie over NVDA en trainingsmogelijkheden vindt u op onze informatiepagina.


NVDA training

Sinds de maand november hebben we binnen de Babbage Academy, een nieuwe training toegevoegd aan het reeds bestaande trainingspakket. Dit is de NVDA Training. We zien de laatste maanden een enorm stijging in het aantal gebruikers van de NVDA schermlezer. NVDA is een schermlezer die gebruikt maakt van spraak en braille, om informatie op het computerscherm, toegankelijk te maken. NVDA is stabiel, reageert zeer snel en heeft een groot aantal functies. Om zowel scholieren en studenten als werkenden die NVDA gebruiken, optimaal te kunnen helpen, hebben we sinds de maand november de NVDA Training. Deze training is gericht op professionele gebruikers die effectief en efficiënt gebruik willen maken van NVDA, binnen hun studie- of werksituatie.
Zie voor meer informatie onze NVDA informatiepagina.


KPN, Babbage werk(t)KPN logo

Zoals veel werkgevers in Nederland heeft ook KPN doelstellingen om de participatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit in het kader van het vooruitstrevend diversiteitsbeleid dat KPN al sinds 2010 hanteert. Enkele jaren geleden startte mede daarom de eerste blinde klantexpert in de vestiging Groningen. Door de complexiteit van de diverse systemen, waarvan enkele zelfs zeer ontoegankelijk waren, signaleerde men een groot aantal problemen op de werkplek. Babbage was uiteindelijk de enige organisatie in Nederland die door softwarematige werkplekaanpassingen de werkplek niet alleen toegankelijk opleverde, maar tevens zorgde voor een optimalisatie van de werkprocessen… lees het volledige artikel.


De Active Braille heeft ervoor gezorgd dat ik het lezen van boeken weer heb opgepikt

Wat ging er een wereld voor mij open toen iemand mij aanraadde eens te kijken naar het assortiment van Handy Tech brailleleesregels toen mijn oude Alva het begon te begeven

Ik had nooit nagedacht over wat een brailleregel nog meer voor mij zou kunnen betekenen dan enkel een leesapparaat voor tekst op mijn computer voordat ik eens goed naar de verscheidene leesregels ging kijken. De regel heeft ervoor gezorgd dat ik het lezen van boeken in braille weer heb opgepikt. Er is in het apparaat een handige autoscroll modus aanwezig. Hiermee kun je het boek aan je voorbij laten scrollen zonder dat je steeds knoppen hoeft in te drukken. Ideaal! … lees het volledige artikel.


Babbage PDF ConversieDropbox logo

Gratis en snel je PDF documenten converteren naar andere bestandsformaten. Converteer PDF documenten naar Rich Text Format en HTML met behulp van Dropbox. Plaats je PDF documenten in een speciaal daarvoor aangemaakte Dropbox map en de bestanden worden automatisch geconverteerd. Het gehele artikel is te lezen op onze PDF conversie informatiepagina.


Vragen en opmerkingen over de website

Wij zetten ons voortdurend in voor de verbetering van onze website. Heeft u suggesties, vragen of opmerkingen over de inhoud van de website? Of meent u dat de website fouten of onvolkomenheden bevat, of anderzijds verbeterd kan worden? Dan vinden we het prettig als u even de tijd neemt om dit met ons te delen.