Petra: ‘Babbage denkt heel erg in oplossingen’

Foto PetraPetra Huidink-de Jong is binnenkort acht jaar bezig met haar bedrijf Tekst- en vertaalbureau De Woordsmederij. Daarvoor studeerde ze Roemeense taal en cultuur en volgde ze een opleiding tot tolk/vertaler in Maastricht. Na kort op een kantoor te hebben gewerkt, wat haar niet echt beviel, besloot Petra op een dag voor zichzelf te beginnen.

Het werken als zelfstandig tekstschrijver en vertaler bevalt haar prima. “Vooral mijn vrijheid kan ik waarderen. Ik ben niet zo van de heel erg commerciële dingen en van de snelle teksten. Ik vind het leuk om iemands verhaal te schrijven, om ergens in te duiken. Gespecialiseerd in een bepaald onderwerp ben ik niet. Momenteel doe ik vooral veel vertaalwerk, bijvoorbeeld voor een aantal makelaars. Daarnaast ben ik, samen met een collega, bezig met het vertalen van een aantal proefschriften. Boeiend werk is dat.”

Heel goed

Petra werkt vanuit huis en maakt daarbij gebruik van aangepaste producten omdat ze blind is. “Ik heb niet altijd met hulpmiddelen van Babbage gewerkt. Wel had ik een Braillino, een handig mobiel apparaatje waarmee ik kan lezen en schrijven. Letterlijke en figuurlijk dan!”
“Wat ik fijn vind aan Babbage, is dat ze heel erg gericht zijn op mensen die werken. Dus als er iets stuk is of als je iets nodig hebt, denken ze heel erg in oplossingen. Je hoeft dus niet weken te wachten voordat er iets gebeurt. Dat heeft er uiteraard mee te maken dat ze het belang van werk inzien. Ik heb trouwens ook wel eens meegemaakt met een andere leverancier, die ik hier maar niet zal noemen, dat ik een niet goed werkend navigatieapparaat had teruggestuurd en vervolgens een nieuw exemplaar retour kreeg zonder enige toelichting daarbij. Weg was mijn muziek, (er zat een daisyspeler in) en waren mijn instellingen. Toen ik daarover terecht aan de bel trok, was het enige wat ik te horen kreeg dat ik een nieuw door de zorgverzekeraar betaald apparaat had gekregen. In hun ogen deed ik maar moeilijk! Daar zat ik dus niet op te wachten. Wel op goede service!” Die biedt Babbage volgens Petra wel. “Babbage denkt mee met de klant. Ook vind ik de communicatie met de klant heel goed. En als er toch iets misgaat, lossen ze dat snel op. Dat vind ik positief.”

Nooit geleerd

“Zinvol vond ik ook de QuickScan die Babbage een keer op mijn werkplek gedaan heeft”, gaat Petra verder. Omdat bleek dat ik heel vaak pdf’s niet kon lezen, werd een nieuw programma geadviseerd waarmee ik pdf’s en in gescande teksten kan omzetten, zodat ik ze wel kan lezen. Dat hielp enorm, want vaak krijg ik vertalingen en facturen in pdf-formaat. Bovendien wil je niet altijd hulp aan anderen vragen om iets te lezen. Ik heb wel een secretaresse op afstand die eventueel dingen voor me kan doen, maar hoe zelfstandiger hoe beter, is mijn mening. Uit dat gesprek kwam tevens naar voren dat ik niet begreep hoe je over een website kunt navigeren; dat had ik nooit geleerd. Op de middelbare school krijg je wel informatie over hulpmiddelen en daarna denk je dat je het wel redt. In de praktijk valt dat vaak tegen. Vandaar dat ik ook een aantal trainingen heb gevolgd.” Momenteel werkt Petra met SuperNova.

Ei

Over haar nieuwe mobiele notitieapparaat, de Braille Sense, is Petra bijzonder tevreden. “Je kunt er nog net geen ei op bakken maar verder kan ik er alles mee”, grapt ze. “Het beschikt over braille en spraak en is daardoor uitermate geschikt om bij interviews te gebruiken. Handig is ook dat je er mee kunt opnemen. Eerst had ik een laptopje maar dan moest ik altijd een losse brailleleesregel meenemen. Los van het gedoe, waren er altijd mensen die uit nieuwsgierigheid meekeken op mijn scherm om te zien hoe ik dat deed. De Braille Sense heeft geen scherm, dus valt er weinig mee te kijken. Je kunt het gewoon op schoot houden terwijl je ermee werkt.”