Bep: ‘Hoe ik het in mijn hoofd haalde Babbage te benaderen’

Foto Bep
Bep van Houwelingen (62) is blind en werkt al bijna 42 jaar met veel plezier bij het telefonisch informatiecentrum van de gemeente Huizen. Toen ze toe was aan een nieuwe leesregel wilde ze in zee gaan met Babbage. Het UWV dacht daar echter anders over.

“Een collega van mij had contact gehad met de gemeente Rucphen waar een blinde medewerker al werkte met het klantcontactsysteem dat de gemeente wilde aanschaffen. We zijn daar op bezoek geweest. De medewerker vertelde dat het klantcontactsysteem was aangepast door de firma Babbage, waarvan hij ook een leesregel gebruikte.

Hij was erg tevreden over de leesregel, maar ook over de begeleiding door Babbage.
Omdat wij met dezelfde producent van het klantcontacsysteem in zee wilden gaan, heb ik toen laten weten dat ik ook wel een leesregel van Babbage wilde. Daar komt nog bij dat ik niet tevreden was over de hulpmiddelenleverancier waar we tot op dat moment contact mee hadden. En daarom vroegen we bij Babbage een offerte aan. Als het dan beviel, konden we alsnog een aanvraag indienen bij het UWV. Dat was misgerekend en tegen het zere been van het UWV! Ik kreeg een heel boos mailtje terug, vol met allemaal taal- en spelfouten overigens, hoe ik het in mijn hoofd haalde Babbage te benaderen. Ik had een leesregel van een andere firma en het kwam er op neer dat we daar bij moesten blijven. Vervolgens heb ik een mail gestuurd waarin ik vertelde waarom ik naar Babbage wilde. Het UWV bleef echter bij zijn standpunt en wij moesten dan maar een bezwaarschrift indienen als ik van leverancier wilde wisselen. Dat hebben we gedaan en gewonnen!”

Bijzonder tevreden

Voor het klantcontactsysteem waar Bep van Houwelingen mee werkt en allerlei dingen in op kan zoeken en opslaan, moest een speciaal script worden geschreven, zodat zij er ook mee kan werken. “Dat script werkt fantastisch. Monique Verboeket van Babbage, zelf ook visueel beperkt, kwam twee keer langs om mijn algemene kennis wat op te frissen. Daarna kwamen Joost van Loon en Leonard de Ruijter, die het script geschreven had, om mij met het systeem te leren werken.” Over de instructie is Bep van Houwelingen bijzonder tevreden. Dat gebeurt in delen, zodat je tussendoor kunt oefenen met wat je hebt geleerd. Dat is veel prettiger dan dat ze één keer komen” en heel veel informatie over je uitstorten waarvan je weer het meeste vergeten bent als ze weer weg zijn. Mijn specialiteiten zijn trouwens burgerzaken, paspoort/rijbewijs aanvragen en meer van dat soort zaken, en de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning, red.).” Zou ze Babbage ook aan andere kunnen aanbevelen. “Dat heb ik al gedaan. Aan een vriendin in de privésfeer!”