Babbage academy

Gespecialiseerde trainingen

Babbage verzorgt naast de levering van hulpmiddelen en de aanpassing van werkplekken al jaren gespecialiseerde trainingen. Deze zijn gericht op het verbeteren van vaardigheden die de persoon in staat stelt optimaal om te gaan met het benodigde hulpmiddel. Daardoor kunnen taken binnen studie of werk weer effectief en efficiënt worden uitgevoerd. Regelmatig merken wij dat personen met een visuele beperking niet over het vereiste professionele computerniveau en de non-visuele werkprocessen beschikken. In de praktijk ontstaan hierdoor diverse problemen zoals energieproblematiek, het niet kunnen uitvoeren van werkzaamheden, inefficiënt werken en/of onvoldoende zelfredzaamheid.

Uniek in Nederland

Babbage heeft om die reden binnen de Babbage Academy 6 professionele trainingen ontwikkeld. Deze trainingen zijn uniek in Nederland en bieden praktische oplossingen voor diverse doelgroepen binnen studie of werksituaties. Het gaat om een Basis Training, Low-vision Professional Training, Van Visueel naar Non-visueel Training en de Professional Training. Daarnaast hebben we een specifieke training voor de schermlezer NVDA, en bieden we een training voor non-visueel gebruik van de statistieksoftware SPSS.

Babbage Academy in vogelvlucht

Babbage verzorgt naast de levering van hulpmiddelen en de aanpassing van werkplekken al jaren gespecialiseerde trainingen. Joost van Loon vertelt hier alles over tijdens een interview en wat de Babbage Academy voor u kan betekenen. Beluister het complete interview.

Neem contact op met Babbage voor meer informatie en eventuele vergoedingsmogelijkheden.